Van'da 17 Yaşındaki Çocuğa Öldüresiye Dayak

Van'ın İpekyolu İlçesi Karşıyaka Mahallesinde bir Lastikçi dükkanına giren elinde sopa ve keser bulunan saldırganlar, işyerinde çalışan 17 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövdüler.

Van Havadis Gazetesinde yer alan habere göre, Gündüz saat 12:30 civarında gün ortasında ellerinde sopa ve keserlerle saldıran saldırganlar 17 yaşındaki çocuğu öldürmekten komşular ancak kurtardı. Bazı esnaflar, “İnsanları bu kadar saldırgan hale getirmenin sebepleri neler olduğu konusu, bir tez konusu olması gerekir” diyerek ellerinde sopa ve keserlerle gündüz ortası 17 yaşındaki bir çocuğa saldırmanın kabul edilir hiçbir durumun olmadığını belirttiler.

Emniyet güçleri tarafından kimliği belirlemeye çalıştığı saldırganları yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattığı söylendi.

Görgü tanıklarına göre olay şöyle gelişti:

Van Havadis Gazetesinde yer alan habere göre, bir gün öncesinden İşyeri sahibi İsmet İlhan ile bir müşteri arasında ufak bir münakaşa yaşanıyor. Karşılıklı sözlü hakaretler ediliyor. Lastik değişim ücretinden dolayı sözlü bir tartışma yaşanıyor. Lastik değişme ücreti konusunda yaşanan tartışma, gençlerin kendine hâkim olamamaları ve bir sonraki gün istenmeyen olaylar meydana gelmesine sebebiyet veriyor. Şeklinde açıklama yapıldığı belirtildi.

İşyeri sahibi İsmet İlhan ve Oğlu Okan İlhan Toptancıya giderek mevsimlik oto lastiklerini almaya gitti. İşyeri sahibi İsmet İlhan’ın küçük oğlu Furkan İlhan tek başına dükkanda kalıyor. Bunun gören saldırganlar 17 Yaşındaki Furkan’ın dükkanda yalnız kaldıklarını görünce, dükkana saldırarak 17 yaşındaki Furkan İlhan’ı öldürmeye teşebbüs olacak şekilde  vurmaya başlıyor. Komşularının araya girmesiyle ve güçlükle  tarafları ayırdıkları söylendi. 

Bakmadan Geçme