Van'da 3 bin kişi istihdam edilecek

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarını inceleyerek, bölgenin istihdama katkısı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Vali Balcı, koordinasyonuyla 6 tekstil fabrikasının yapımının tamamlandığını ve şu anda yaklaşık 1500 kişinin buralarda istihdam edildiğini belirtti. Fabrikaların tam kapasiteye ulaştığında ise 3 bin kişinin iş bulacağını söyledi.

Bununla birlikte, 4 yeni tekstil fabrikasının daha inşa edilmekte olduğunu ifade eden Vali Balcı, bu tesislerde de 1600 kişinin istihdam edileceğini kaydetti. Vali Balcı, 5 yıl içinde tekstil sektöründe 50 bin kişinin istihdam edilmesi hedeflediklerini vurguladı.

Vali Balcı, "Valiliğimizin koordinasyonuyla 6 tane fabrika yapmıştık. Yaklaşık 1500 kişi çalışıyor. Tam kapasiteye geçtiğinde 3 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Bu alanda da 4 tane daha fabrika yapımı devam ediyor. 1600 kişi de burada istihdam edilecek. Hedefimiz 5 yıl içerisinde tekstilde 50 bin istihdam sağlamak" diye konuştu.

Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Vali Yardımcısı Musa Göktaş'ın da katıldığı incelemeler sırasında, tekstil fabrikalarının son aşamadaki çalışmaları yakından görüldü. Yetkililerin, projelerin en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf ettikleri belirtildi.

Tekstil sektörünün Van'ın ekonomik kalkınmasına ve istihdamına sağlayacağı katkıların altı çizilen haberde, bölgenin potansiyeli doğrultusunda daha da gelişebileceği vurgulandı. Vali Balcı’nın hedeflediği 50 bin kişilik istihdam, Van halkı için önemli bir fırsat olarak öne çıkıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme