Van'da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü münasebetiyle Vali Ozan Balcı ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Vali Ozan Balcı ve NATO Müttefik Kara Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Oğuz, masaları tek tek gezerek davetlilerin bayramını kutladı.

Resepsiyonda konuşan Vali Balcı, "Şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz,Türk silahlı kuvvetlerimizin değerli mensupları, Kıymetli misafirler, değerli Vanlı hemşehrilerim, Hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Hoşgeldiniz! 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yılında sizlerle birlikte olmaktan, sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 30 Ağustos, büyük bir kahramanlık destanı, yokluklara imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletimizle kenetlenerek gösterdiği şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Şanlı tarihimize altın harflerle kazılan 30 Ağustos Zaferi, bizler için onur ve gurur günüdür. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihi bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile aziz vatanımız kurtarılmış, milletimiz hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi ile kahraman ecdadımız, vatan toprağının asla işgal edilemeyeceğini, ezanımızın asla dindirelemeyeceğini, bayrağımızın göklerden asla indirilemeyeceğini, kutsal değerlerimize asla el uzatılamayacağını haykırarak yurdumuzdan düşmanın ayak izlerini silmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebediyen yurt olarak kazandırılmıştır. Bu şanlı zaferi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Malazgirt’i, Çanakkale’yi, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı ve İstiklal Harbi’ni kahramanlık destanıyla yazan ecdadımızı rahmetle yad ediyorum. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizi bölmek, aziz vatanımıza zarar vermek isteyenlerle kararlılıkla mücadeleye devam ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hepinizin bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Allah’a emanet olunuz" dedi.

Programa; Cumhuriyet Başsavcısı, Van Milletvekili, YYÜ Rektörü, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Askeri Erkan, Kurum Müdür ve Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Odaları Temsilcileri, Basın Mensupları ile vatandaşlar katıldı.  

Bakmadan Geçme