Van'da beklenen sağanak yağış geldi

Van Valiliği'nin önceki gün yaptığı meteorolojik uyarının ardından, Van'da bugün beklenen sağanak yağış etkisini göstermeye başladı.

Van'da şehir merkezinde ve çevre ilçelerde başlayan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle rüzgarla birlikte etkisini arttıran yağışlar, ani su baskınlarına ve yer yer trafikte aksamalara yol açtı.

Van Valiliği tarafından dün yapılan açıklamada, Perşembe ve Cuma günleri için kuvvetli sağanak yağış ve hava sıcaklıklarında 4 ila 6 derece düşüş beklendiğini belirtmişti. Ayrıca, yağışlarla birlikte çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi risklere karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırmıştı.

Vatandaşların günlük yaşamlarını etkileyen bu durumun birkaç gün daha sürmesi beklenirken, yetkililer, özellikle Van Gölü çevresinde kuvvetli rüzgar ve dalga yükselmesine karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

Yetkililer, yağışın devam edeceği bölgelerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ve araç sürücülerinin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarına devam ediyor.

Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme