Van'da 'Bir İdam Mahkûmunun Son Günü' oyununa ilgi

Van Kent Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aziz Saydut, tarafından organize edilen 'Bir İdam Mahkûmunun Son Günü' oyunu büyük ilgi gördü.

Birinci Van Tek Kişilik Tiyatro Festivali ‘Bir İdam Mahkûmunun Son Günü’ oyunu ile kapandı.
Van'da birincisi düzenlenen tek kişilik tiyatro festivali 22 Eylül'de ‘Bir İdam Mahkûmunun Son Günü’ oyunu ile son buldu. 

Van Kent Tiyatrosu sanat Yönetmeni Aziz Saydut tarafından organize edilen ve 14 Eylül'de başlayan festival kapsamında 9 tek kişilik oyun, 2 standup, 3 atölye, 1 kitap imza söyleşi gerçekleştirildi. 

Van'da 'Bir İdam Mahkûmunun Son Günü' oyununa ilgi

Festival hakkında açıklamada bulunan Festival Başkanı ve Van Kent Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aziz Saydut, çok iyi bir festivale imza attıklarını, Vanlı tiyatro severleri tiyatro ve edebiyatın kült oyunlarıyla buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını vurguladı.

Gelecek yıllarda bu festival daha uzun ve uluslararası kapsama ulaştırmak için şimdiden kolları sıvadıklarını belirten Saydut, festivalde ‘Bir İdam Mahkûmunun Son Günü’, ‘Palto’, ‘Yeraltından Notlar’, ‘Bilinmeyen Bir Kadın Mektubu’ oyunlarının tiyatro severlerle buluştuğunu söyledi.

Van'da 'Bir İdam Mahkûmunun Son Günü' oyununa ilgi

Oyunların tiyatro sezonu boyunca Van Kent Tiyatrosu Aziz Saydut KSM Karagöz kukla evinde oynanmaya devam edeceğini belirten Saydut, yoğun ilgi gösteren tüm tiyatro severler teşekkür ettiğini ifade etti.
Bu festival dışında karagöz, kukla çocuk oyunu ve masal festivalinin 2024 - 2025 tiyatro festivali kapsamında programa aldığını, bunları ise kısa sürede Van halkının beğenisine sunacaklarını belirten Saydut, önümüzdeki süreçte daha büyük ve güzel festivallere imza atmak için çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. 

Bakmadan Geçme