Van'da bozulan yol bakım onarım bekliyor

Gazetemizin gündeme taşıyarak yarım kalan yıkımın gerçekleştirildiği Eski Çarşı Polis Karakolu karşısında bulunan Belediye İş Merkezi binasının bulunduğu yol ve orta refüjün harfiyat taşınması sırasında banket taşlarının sökülüp enkaz kaldırılması tamamlandıktan sonra o vaziyette bırakılması üzerinden aylar geçmesine rağmen onarılmamasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Yetkililere çağrıda bulunan esnaflar, 'Yağışlı havalarda çamur, yağışsız havalarda araçlar geçince ortalığı toz duman kaplıyor. Bu görüntü Van'ımıza yakışmıyor. Buradan belediye ekiplerine sesleniyoruz. Bir an evvel gereken bakım onarım çalışmaları yapılmalı' ifadelerini kullandılar.

Van'da bozulan yol bakım onarım bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2011 yılında yaşanan Van depreminin ardından ağır hasar alan Eski Belediye İş Merkezi'nin yarım kalan yıkım çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlandı.  Ağır hasarlı olduğu için yıktırılan Eski Belediye İş Merkezinin yeri şuan geçici olarak otopark olarak kullanılıyor. 

Yıkım sonrası bozulan yolun yağışlı havalarda çamur deryasına dönüştüğünü belirten esnaflar, “Eski Belediye İş Merkezinin önünde bulunan yol yıkımdan sonra öylece bırakıldı. Bakım onarım yapılmadı. Yağışsız havalarda ortalığı toz duman sararken, yağışlı havalarda çamur deryasına dönüşüyor. Yetkililer bu yolun halini görmüyor mu? Bir an evvel yol ve orta refüjde bakım onarım çalışması yapılmasını istiyoruz” dediler.

“BU GÖRÜNTÜ VAN’A YAKIŞMIYOR”

Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar, “Bugün Van depreminin 12’inci yıldönümü, 12 yıl önce yaşamış olduğumuz 7.2 şiddetindeki depremde ağır hasar gören eski belediye iş merkezi uzun zaman sonra yıktırıldı ancak sorun bitmedi. Çünkü binanın yıkımından sonra yol ve orta refüjün öylece bırakılmasından dolayı hem mağduriyet oluşuyor hem de kötü görüntü, yetkililer bu yolun halini görmüyor mu? Binanın bulunduğu muhitteki esnaflar ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Çünkü yağışlı havalarda çamur, yağışsız havalarda araçlar geçince ortalığı toz duman kaplıyor. Bu görüntü Van’ımıza yakışmıyor. Buradan belediye ekiplerine sesleniyoruz. Bir an evvel gereken bakım onarım çalışmaları yapılmalı. Van’ı yerli ve yabancı turistlere kötü göstermeye, burada yaşayan insanlara, esnaflara çile çektirmeye kimsenin hakkı yok. Önümüz kış, kar yağdığında çok daha kötü bir görüntü ortaya çıkacak. Umarız gereken bakım onarım çalışmaları bir an evvel yapılır bu çileye son verilmiş olur” diye konuştular. HABER: EVREN DOĞRUER

 

Bakmadan Geçme