Van'da Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi, çocukların ruh sağlığını desteklemek ve geliştirmek amacıyla Tuşba 5 no'lu aile sağlık merkezinde hizmete açıldı.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocukların ruh sağlığını desteklemek ve geliştirmek amacıyla Tuşba 5 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi'ni (ÇÖZGEM) hizmete açtı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, “ÇÖZGEM, 0-6 yaş aralığında otizm spektrum bozukluğu, Down sendromu, bilişsel yetmezlik, gelişim geriliği, dil ve konuşma bozukluğu tanısı olan veya bu açıdan riskli olan çocukların tanı ve tedavisinin yürütüldüğü multidisipliner bir birimdir. Birimimizde; çocuk psikiyatri uzmanı, psikolog, ergoterapist, hemşire, dil ve konuşma terapisti, çocuk gelişim uzmanı ve sosyal hizmet uzmanı hizmet vermektedir” şeklinde konuştu.

Merkezin, çocukların sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürmeleri ve ruhsal problemlerinin erken dönemde tespit edilip tedavi edilmesi için önemli bir rol üstleneceğini belirten Sarıkaya, merkezle iletişime geçmek isteyen vatandaşların 0432 503 8030 numaralı telefondan detaylı bilgi ve randevu alabileceklerini ifade etti.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme