VAN'DA DERS ZİLİ ÇALDI

Vali Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu, ilk ders zilini çalarak öğrencilerle birlikte sınıflara geçti. Vali Zorluoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, gezdikleri sınıflarda öğrencilere kek, meyve suyu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ders kitaplarını dağıttı.

Vansesi Haber Merkezi

Tuşba ilçesine bağlı Fevzi Şengül İlk ve Ortaokulu'ndaki törenle eş zamanlı olarak, il genelindeki bin 400 okulda 310 bin öğrenci ve 16 bin öğretmen de ders başı yaparken, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları gösterisi, öğrenciler adına Elâ Gülüştür'ün konuşması, Yusuf İlgen adlı öğrencinin 'Eylül' adlı şiiri okuması, öğretmenler adına Kerim Er'in yaptığı konuşma ve ardından 1. sınıf öğrencilerine, aynı okuldaki 4. sınıf öğrencilerinin çiçek takdimiyle devam etti.

Törende konuşan Vali Zorluoğlu, yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dileyerek, göreve başladığı günden bu yana gündemindeki ilk konunun eğitim olduğunu söyledi.

Van'ın eğitimde iyi yol aldığını, ancak halen sıkıntıların olduğunu da dile getiren Vali Zorluoğlu, şöyle konuştu: "Köprüler, yollar, yeni binalar ve birçok kamu hizmeti yapabiliriz. Eğer ki; biz erdemli, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilgiyi takip eden ve en iyi şekilde kullanabilen nesiller yetiştiremezsek bu yaptığımız hizmetlerin esasen hiçbir önemi yoktur. Kentte eğitimi kalkındırmak için 3 ana hedefimiz var. Bunlardan ilki, tüm il genelinde 2020 yılı sonuna kadar tam gün eğitime geçmektir. Bütün okullarımızda ikili öğretimi bir kenara bırakarak, tüm gün eğitime geçmek istiyoruz. Bunun için yoğun çalışma yürütüyoruz. Hükümetimizin ve yerel yönetimlerin sağlayacağı imkânlarla bunu başarmak istiyoruz. Bir diğer hedefimizin konusu; ilimizin akademik başarı sıralaması. Ulusal sınavlardaki başarı tablosu kabul edilebilir değil. Bu sıralamada daha öne gelebilmek ve başarımızı yukarılara çıkarmak için el birliğiyle çalışmalıyız.  Eğitim alanındaki son hedefimiz; okullaşma oranının yükseltilmesidir. Anaokullarda, liselerde okullaşma oranını mutlaka artırmamız lazım. Bu konuda okul müdürlerimizin, mahalle muhtarlarımızın, kaymakamlarımızın, milli eğitim teşkilat yöneticilerimizin mutlaka inisiyatif alması gerekiyor. Okul çağında olup okula gelmeyen öğrencileri mutlaka tespit ve takip edip, okula kazandırmamız gerekiyor. Elbirliği ile yapacağımız çalışmalarla, okullaşma oranını da Türkiye ortalamasına getirmeyi, hatta daha da üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, eğitimin toplumların gelişmesi ve değişmesindeki rolüne değinerek, son yıllarda eğitimde önemli adımlar atıldığından ve ders ortamlarının daha da iyileştirildiğinden söz etti. Kırekin, il genelinde bin 400 okuldaki 10 bin 500 derslikte 310 bin öğrenci ve 16 bin öğretmenin eğitim öğretime başladığını sözlerine ekledi. 

Açılış töreni sonunda Vali Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu, ilk ders zilini çalarak öğrencilerle birlikte sınıflara geçti. Vali Zorluoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, gezdikleri sınıflarda öğrencilere kek, meyve suyu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen ders kitaplarını dağıttı.

Programa, Vali Murat Zorluoğlu'nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Sinan Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kamu kurum amirleri ve veliler katıldı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme