Van'da düğünde konuklara fidan dağıttılar

Van'ı ağaçlandırarak yeşile büründürme çabalarının yoğunlaştığı bir dönemde Anlayış ve Akarsu ailelerinin düğününde davetlilere nikâh şekeri yerine nikâh fidanı dağıtıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Hafta sonu Çırağan Sarayı Düğün Salonu'nda Begüm Akarsu ile Burak Anlayış'ın hayatlarını birleştirdikleri düğüne katılan yaklaşık 500 konuğa mini saksılarda Altuni Faftan fidanı dağıtıldı. Düğünde nikah şekeri yerine nikah fidan  dağıtılması büyük  ilgi gördü.

Yeşil bir çevreye, ağaca dikkat çekmek amacıyla düğüne katılan davetlilere Altuni Faftan fidanı  dağıttıklarını belirten gelinin babası  Rüyam Organizasyon  sahibi Müfit Akarsu,  "Dostlarımız, akrabalarımız,  bizi sevenlerin  bir araya geldiği  bu mutlu anımızda  yeşil bir çevre için farkındalık yaratmak istedik.  Çocuklarımızın  mürüvvetini gördüğümüz bugünün anısına ağaç dikmeleri için değerli konuklarımıza şeker yerine evlerin önünde kolayca yetişebilen Altuni Faftan dağıttık. Van ilimizin yeşile bürünmesi ve ağaç sevgisinin toplumsal bir amaç haline gelmesi düşüncesiyle   gerçekleştirdiğimiz  fidan dağıtımının   ilgi görmesi bizi de mutlu etti.  Bu uygulamanın  ağacı yeşili seven ve koruyan  Vanlıların  düğünlerinde, nikah törenlerinde ve özel günlerinde yaygınlaşacağına inanıyorum.Yeşil bir Van için katkı sağladığımızı düşünüyorum" dedi.

Mutlu günlerinde   dağıtılan fidanların   kendileri içinde güzel bir anlamı olduğunu belirten gelin  Begüm Akarsu ile damat Burak Anlayış, " Düğünümüz çok güzel geçti. Ailelerimiz ve konuklarımızla birlikte doyasıya eğlendik. Bunun yanında konuklarımıza nikah şekeri yerine nikah fidanı dağıtılması  bizi de çok mutlu etti. Umarım biz değir çiftlere örnek oluruz ve Van'da  düğünlerde bundan sonra  ağaç fidesi dağıtılır" dedi. Özel hazırlanmış  fidanlar şık sepetler içinde bayan görevliler tarafında  önce gelin ve damat masasına  sonrada  diğer konularak dağıtıldı.

Bakmadan Geçme