Van'da elektrik kesintileri mağduriyet yaratıyor

Van'da sık, sık yaşanan elektrik kesintileri, hayatı olumsuz etkiliyor. Kesintilerin artması nedeniyle elektrikli aletleri zarar gören vatandaşlar, yetkililere seslenerek sorunun acilen çözülmesini talep etti.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, son günlerde elektrik kesintilerinin inanılmaz derecede arttığını ifade ederek, "Elektrikler sık sık kesiliyor. Kesintiler yüzünden buzdolabımız, çamaşır makinemiz ve diğer elektrikli ev aletlerimiz zarar gördü. Özellikle buzdolabının bozulması bizi çok mağdur etti. Tüm gıdalarımız çöpe gitti ve maddi zarara uğradık. Geçtiğimiz ay yaşanan bir kesinti sırasında bilgisayarım arızalandı. Tamiri için yüksek meblağda para harcamak zorunda kaldım. Bu durum bütçemizi ciddi manada zorluyor. Elektrik kesintilerinin arızadan mı keyfi mi kesildiğini anlamak çok zor. Bazen elektrikler saatlerce kesiliyor. Bazen elektrikler anında gidip, geliyor. İnsanlarda bu kesintilere anlam veremiyor. Nasıl bir arıza ki saniyeler içerisinde giderildi. Bu arıza nasıl anında tespit edilip giderildi diye kendi, kendine sormadan edemiyor. Trafoda şalter attı desek o trafoya ulaşmak belli bir süre ister. Bazı elektrik kesintileri anında gidip gelme şeklinde oluyor. Bu anında gidip gelme olayı elektrik ve elektronik aletlerin devirlerinin anında düşüp, yükselmesiyle arızalanmasına neden oluyor. Elektrik kurumu yetkililerinin bu arızaları önleyici tedbirler alması gerekir. Elektrikli aletler fiyat olarak yüksek meblağlarda. Arızalanan aletlerin tamiri, onarımı da aynı şekilde vatandaşların sırtına ekstradan maliyet bindiriyor. Elektrik idaresi yetkililerinin gereken hassasiyeti gösterip bakım yapılması gereken yerlerde periyodik bakımlarını zamanında yapmalılar. İnsanlar günlük hayatta büyük sıkıntılarla, zorluklarla mücadele ederken, birde elektrikli aletlerinin arızalanması vatandaşlara ayrı bir külfet yükleyip mağduriyet yaşatmaktadır. Yetkililerden elektrik kesintilerine bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştular.

Vatandaşların mağduriyetlerini dile getiren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise "Van'da son dönemde sık sık yaşanan elektrik kesintileri, hem evlerde hem de iş yerlerinde insanların ciddi anlamda mağdur olmasına neden oluyor. Özellikle elektronik cihazlarda meydana gelen arızalar, vatandaşları büyük maddi zararlara uğratıyor. Yetkililerden bu sorunun acilen çözülmesi için gerekli adımları atmasını bekliyoruz" dedi.

Vatandaşlar, yetkililerden kalıcı bir çözüm bulunması ve elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi için somut adımlar atılmasını bekliyor. 

Bakmadan Geçme