Van'da et fiyatları cep yakıyor

Son günlerde tüm kalemlere yapılan zamlardan kırmızı ve beyaz ette nasibini aldı. Dana etinin kilosu 285 liradan tüm tavuk etinin kilosu 58 liradan satılıyor. Et fiyatlarındaki artışlardan dert yanan vatandaşlar yetkililere seslenerek fiyatların aşağı çekilmesi için çözüm üretilmesini istedi.

Son zamanlarda artan et fiyatına tepki gösteren vatandaşlar, sorunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesini istiyor. Et fiyatlarının artışını besi hayvanlarının bulunmamasına bağlayan kasaplar, artan fiyatlara karşı vatandaşların et tüketemediğini belirtti.

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden dolayı gıda başta olmak üzere tüm ürünlere her gün zam yapılıyor. Özellikle et fiyatlarındaki artışlardan dert yanan vatandaşlar ve kasaplar yetkililere seslenerek çözüm bulunmasını istedi.

Kırmızı ve beyaz et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle birçok vatandaş yeteri kadar et tüketemediğini söylüyor. Dana etinin kilosu 285 liradan satışa sunulurken, dana lop et 315, kuzu kol 195, kuzu but 210, kıyma 300, piliç but 55, piliç göğüs 65, bütün piliç 58, anaç 43, piliç fleto 95, piliç baget 65, pirzola 80, piliç incik 80, piliç kanat 120 liradan satışa sunuluyor.

Dar gelirli vatandaşlar için diğer etlere göre daha ulaşılabilir olan tavuk etinin de artık cep yaktığını ifade eden vatandaşlar, yapılan zamların herkesimi mağdur ettiğini belirtti.

KASAPLAR: ET SATIŞLARIMIZ DÜŞTÜ

Gazetemize konuşan kasaplar, “Son zamanlarda et fiyatlarında inanılmaz bir yükseliş var. Üretimin olmamasından kaynaklanan bir durum. Bizler üretim yapmadığımız sürece et fiyatları önümüzdeki günlerde daha çok yükselecek. Fiyat artışları herkesimi mağdur ediyor. Vatandaşlar et alamaz duruma gelmiştir. Fiyat artışları özellikle dar gelirli aileleri vurdu. Geçimini zar zor yapan vatandaşlarımız kırmızı et alamadığı gibi beyaz et almakta çok zorlanıyor. Aldığımız ürünü ertesi gün aynı fiyattan alamıyoruz. Haliyle zaman zaman vatandaşlar fiyat arışlarından bizi sorumlu tutarak tepki gösteriyor. Yaşanan ekonomik krizden dolayı pek satış yok. Çünkü et pahalı, vatandaş alamıyor. Artık kırmızı et alamayan pek çok vatandaş mecburen tavuk etine yöneldi ama tavuk eti alamayan çok sayıda vatandaş var. Yetkililer Allah rızası için bu işe bir çözüm bulsun. Dayanacak gücümüz kalmadı ” diye konuştular.

VATANDAŞLAR: ET ALAMIYORUZ

Geçim sıkıntısından dolayı et alamadıklarını belirten vatandaşlar artan fiyatlara çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, “Et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı maddi açıdan sıkıntılı günler geçiriyoruz. Ülkemizde 7’den 70’e her üründe yapılan zamlar belimizi büktü. Zamlara yetişemiyoruz. Bugün aldığımız bir ürünü ertesi gün aynı fiyattan alamıyoruz. Ekonomik sıkıntılardan dolayı aylardır çocuklarımıza doğru düzgün et yediremedik. Bu sıkıntılar nereye kadar gidecek? Kim bu fiyat artışlarına dur diyecek? En çok dar gelirli aileler mağdur oluyor. Mağduriyetimizin bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Yetkililer vatandaşların alım gücünü kolaylaştıracak somut adımlar atmalıdır” ifadelerini kullandılar. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme