Van'da FETÖ davaları başladı

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalara tutuklu sanıklardan bazıları hazır bulunurken, bazıları ise SEGBİS sistemi ile bağlandı. Meslekten ihraç edilen ve ilk kez hakim karşısına çıkarılan sanık polis memuru K.H.K., örgüte üyeliğinin ve bağlantısının olmadığını ileri sürerek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti.

Bank Asya'da hesabının olduğunu ve düğünden gelen paraları bu hesabına yatırdığını dile getiren K.H.K., "ByLock"u ise hiç kullanmadığını iddia etti. Telefonuma böyle bir program yüklemediğini dile getiren K.H.K., üzerine kayıtlı internet ile GSM hattına bu programın nasıl yüklendiğini bilmediğini öne sürerek, “Böyle bir programdan bilgim yok. Programı ne zaman kullandığıma dair bana bir bilgi de verilmedi. Suçsuzum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Aynı mahkemede haklarında dava açılan ve görevden ihraç edilen jandarma personeli ve polis memurları D.A.Ç., C.Ö. ve C.A. da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bakmadan Geçme