Van'da fidan satışları başladı

Van'da oldukça soğuk bir kış mevsiminin ardından baharın gelişi ile birlikte fidan satıcıları satışlara başladı.

Hacı Yılmaz / Vansesi Özel

 

Van'daki fidan satıcıları Vanlıların yeşil alana önem verdiklerini belirterek bu durumun sevindirici olduğunu ve bu yıl ki fidan dikme mevsiminin başladığını belirttiler.

 

Fidan dikme mevsiminin gelişiyle Van'da fidan satışı yapılan yerlerde hareketlilik yaşanıyor. Vanlılar, tercihlerine uygun olan fidanları alıyorlar. Vanlıların genelde ceviz, elma, armut, kayısı, dut, erik ve çam ağacına yoğun ilgi gösterdiğini belirten fidan satıcıları, bu yıl satışların iyi olduğunu söylediler.

 

Klasik meyve fidanlarının 10 TL'den başlayıp 30 TL'ye kadar da çıktığını belirten satıcılar, meyve fidanları olarak her yıl yaklaşık 20 bin tane fidan sattıklarını söylediler.

 

AĞAÇ BAKIMI HAKKINDA UYARI

Ağaç bakımı hakkında da bilgi veren fidan satıcıları, "Bir fidan alındığı zaman kırık kökleri kesilir. Dikildiğinde aşısı dışarıda kalacak, toprağın altına girmeyecek şekilde dikilir. Yılda en az 4 defa ilaçlanması gerekir. Kurt, bit, besleme ve yaprak güzelleştirme ilaçlarına önem verilmelidir. Haziran ayında ilk ilaçlama yapılarak, Temmuz ve Ağustos aylarında da geri kalan ilaçlamaları yapılmalıdır" dediler.

 

"YEŞİLE ÖNEM VERİLMELİ"

Vatandaşlar ise Van'ı yeşillendirmek için herkesin el birliği yapması gerektiğini belirterek, "Van'ı yeşillendirmek için sadece halkın değil tüm kurumlarında elbirliği yapması gerekir. Özellikle kurumların vatandaşlara örnek olması gerekiyor. Bütün kurumlar birleşerek Van'ı yeşillendirmeye katkı sunabilir. Yarınlarımız ve çocuklarımız için yeşile önem vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme