• Haberler
  • Güncel
  • Van'da fiyatlar yükseliyor, vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor

Van'da fiyatlar yükseliyor, vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor

Her geçen gün artan hayat pahalılığı, düşen alım gücü, yaşanan sıkıntılar vatandaşların ekonomik olarak zor günler geçirmesine neden oluyor. Özellikle temel gıda maddelerindeki fiyat artışları, vatandaşları endişeye sürüklüyor.

Son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarının en çok hissedildiği sektörlerin başında gıda sektörü geliyor. Et, süt, yumurta, sebze ve meyve gibi temel gıda maddelerinin fiyatları hızla yükseliyor. Vatandaşlar, marketlerde ve manavlarda aldıkları ürünlerin fiyatlarına şaşırarak, "Eskiden alışveriş yaptığımız ihtiyaçlarımızı aldığımız paraya artık ihtiyaçlarımızın yarısını alamıyoruz" diye yakınıyorlar.

Benzin, mazot, doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşların bütçelerini daha da zorlar oldu. Ulaşım masrafları artarken, vatandaşlar günlük geçimlerini sağlamakta büyük sıkıntılar çekiyor.
Vanlılar, yetkililerden fahiş fiyatların önüne geçilmesi için acil önlemler alınmasını talep ediyor. Özellikle market ve manavlarda fiyat denetimlerinin sıklaştırılması ve fahiş fiyat uygulayan işletmelere gerekli yaptırımların uygulanması çağrısında bulunuyorlar.

"Artık dayanacak gücümüz kalmadı" diyen vatandaşlar, "Ekonomik olarak çok zor durumdayız. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını bekliyoruz" şeklinde konuşuyorlar.

Gazetemize konuşan vatandaşlar fiyat artışlarının endişe verici olduğunu ve bu durumun çözümü için tüm paydaşların elbirliği yapması gerektiğini söyleyerek, "Fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırılması ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerekiyor" dediler.

Vatandaşlar yaptığı açıklamada, “Yaz mevsiminde bulunmamıza rağmen, tarla sebzelerinin bol olduğu dönem olmasına rağmen sebze fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Eskiden bu aylarda kışlık sebzelerimizi alır kuruturduk. Salçamızı yapardık fakat bu sene normal evimizin günlük ihtiyacını karşılayacak sebze alamıyoruz. Televizyonlarda üreticiler, çiftçiler ürünlerinin yok pahasına satıldığını, zaman, zaman ücretsiz ürün dağıttıklarını söylemelerine rağmen manavlarda sebzelerin en ucuzu 35-40 liradan satılıyor. Meyve fiyatları yine aynı şekilde 60-70 liradan aşağı düzgün meyve alınamıyor. Marketlerdeki ürün fiyatları hakeza aynı şekilde bugün alınan bir ürün bir hafta sonra farklı fiyattan satılıyor. Yetkililer bir an evvel denetimlerini sıklaştırarak fahiş fiyat uygulayanlara gereken cezai müeyyide uygulayarak gerçek rakamlarla, fiyatlarla ürünlerin satışını sağlamalılar. İnsanlar büyük sıkıntı içerisinde evlerinin ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdalar” ifadelerini kullandılar. 

Yaşanan hayat pahalılığı, vatandaşların ekonomik olarak zor durumda kalmasına neden olurken, yetkililerin acilen duruma müdahale etmeleri bekleniyor.  

Bakmadan Geçme