Van'da hava durumu bulutlu ve sağanak yağışlı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van'da hava durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede havanın çok bulutlu olacağı ve aralıklı sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsüne de rastlanabileceği belirtildi. Özellikle Hakkâri, Muş ve Bitlis çevrelerinde yağışların öğle saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olabileceği ifade edildi. Yüksek kesimlerde ise yağışların karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli ve batılı yönlerden hafif şekilde eseceği, zaman zaman orta kuvvette (20-40 km/sa) olabileceği belirtiliyor. Van Gölü'nde ise hava durumunun çok bulutlu ve batıdan sağanak yağışlı olacağı, rüzgarın batıdan ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği ifade ediliyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 arasında olacağı ve görüşün iyi olacağı bildirildi.

İl merkezlerinde ise en yüksek sıcaklıkların Muş'ta 18, Van'da 15, Hakkâri'de 14 ve Bitlis'te 13 derece olması öngörülüyor. Yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda ise yüksek sıcaklıkların devam etmesi sebebiyle çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğu uyarısında bulunuldu. Bu nedenle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Hakkâri, Muş ve Bitlis gibi illerde zaman zaman kuvvetli yağışların beklendiği ve yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski olduğu belirtilerek, vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiği ifade edildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme