Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, bölgede parçalı az bulutlu bir hava bekleniyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ayrıca, rüzgarın kuzey ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Van Gölü'nde ise az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği belirtildi.

Van'da hava durumuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde parçalı az bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinden daha yüksek seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Özellikle Van Gölü'nde ise hava durumu açıklaması şu şekildedir: Az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor. Rüzgar ise doğu ve kuzeydoğudan eserken, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Dalga yüksekliği ise 0,25 ila 0,5 metre arasında olacak. Görüş mesafesi genel olarak iyi olacak, ancak pus anında orta, sis anında ise zayıf görüş mesafesi oluşabileceği uyarısı yapılıyor.

İl merkezleri için ise günün en yüksek sıcaklıklarının tahmin edildiği açıklamada şu değerler veriliyor: Muş'ta 19, Bitlis'te 16, Van'da 17 ve Hakkâri'de 15 derece sıcaklık bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda yüksek sıcaklıkların devam etmesi nedeniyle çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğunu belirtiyor. Bu nedenle, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme