Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van, Bitlis ve Hakkari bölgeleri için hava durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtildi. Akşam saatlerine kadar Van, Bitlis ve Hakkari illerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinde seyredeceği vurgulandı.

Rüzgarın ise batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esme beklentisi olduğu aktarıldı.
Van Gölü için yapılan özel değerlendirmede, gölün parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinde güney kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacağı belirtildi. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde ise batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi öngörüldü. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı ve görüşün iyi olacağı kaydedildi.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklık değerleri paylaşıldı. Buna göre; Muş'ta 23 derece, Bitlis'te 17 derece, Hakkari'de 20 derece ve Van'da 18 derece olacağı tahmin edilmektedir.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, vatandaşları hava durumu hakkında bilgilendirerek, beklenen yağışlı ve bulutlu havanın yanı sıra sıcaklık değerleri konusunda da uyarmış oldu. Özellikle Van Gölü'nde yaşanacak hava koşullarının dikkatle takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme