Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelindeki hava durumu hakkında önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle ve akşam saatleri arasında Van'ın kuzeydoğusundaki ilçelerde (Çaldıran ve Muradiye) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurların görülmesi beklendiği belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini öngördüklerini ifade etti. Buna göre, il merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Van'da 24 derece, Hakkâri'de 28 derece, Muş'ta 29 derece ve Bitlis'te 25 derece olması bekleniyor.

Rüzgarlar Güneyli ve Batılı Yönlerden Zaman Zaman Kuvvetli Esecek

Açıklamada, rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesinin beklendiği, akşam saatlerine kadar ise güneyli ve batılı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi beklentisi de yer aldı. Bölge genelinde akşam saatlerine kadar rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden zaman zaman kuvvetli şekilde esmesi öngörüldüğünden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Van Gölü'nde Parçalı ve Az Bulutlu Hava Bekleniyor

Meteoroloji yetkililerinin Van Gölü özelindeki değerlendirmelerine göre, gölde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Rüzgarın ise sabah saatlerinde kuzeydoğudan, gün içerisinde batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması ve görüşün iyi olması bekleniyor.

Meteoroloji Yetkilileri Vatandaşları Uyardı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgede akşam saatlerine kadar rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden zaman zaman kuvvetli şekilde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bölge genelinde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu seyredeceği, öğle ve akşam saatlerinde Van'ın kuzey doğusundaki ilçelerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği bildirildi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin edilen bölgede, rüzgarın da zaman zaman kuvvetli şekilde esmesi bekleniyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme