Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelindeki hava durumu hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin edilirken, öğle ve akşam saatleri arasında Van'ın doğu ve kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtilirken, rüzgarın doğulu ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette estiği, yağış anında ise sert rüzgar şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji açıklamasında, il merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Muş'ta 34 derece, Hakkari'de 31 derece, Van'da 28 derece ve Bitlis'te 30 derece olması öngörülüyor.

Bölgedeki hava durumu, parçalı bulutlu olarak nitelendirilirken, rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde, dalgaların 0,25 ila 0,75 metre arasında ve görüşün iyi olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuna ilişkin verdiği bu ayrıntılı bilgilerle, vatandaşların ve ilgili kurumların hava koşullarına hazırlıklı olmasını sağlıyor. Özellikle yağış ve rüzgar hızındaki değişimlerin takip edilmesi, olası olumsuz etkilerin azaltılması açısından önem taşıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme