Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumu hakkında ayrıntılı bir açıklama yaptı. Buna göre, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'u kapsayan 14. Bölge'de havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Özellikle Hakkari çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzeyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman da kuvvetli esmesi bekleniyor. Dalga yüksekliği öğle saatlerinde 1 metreye kadar çıkabilecek. Görüş ise iyi olacak.

İl merkezlerindeki en yüksek sıcaklıkların; Van'da 29, Hakkari'de 32, Bitlis'te 30 ve Muş'ta 34 derece olması öngörülüyor.

Rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ve Van il genelinde kuvvetli (30-50 km/sa) ve yükseklerde kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kuvvetli rüzgarın neden olabileceği sorunlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, çatı uçması, direk devrilmesi, enerji hatlarında kopma ve deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşların bu hava koşullarına karşı hazırlıklı olması ve gereken önlemleri alması önem arz ediyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün açıklaması, bölgedeki hava durumunun yakından takip edilmesi ve olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ortaya koyuyor. Çevre illeri de kapsayan geniş bir alanda etkili olması beklenen bu hava olaylarına karşı, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması önem taşıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme