Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü hava durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Meteoroloji uzmanları, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olmasını beklediklerini belirtti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın kuzeyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Van Gölü'ne özel hava durumu tahmini de paylaşıldı. Göle yönelik yapılan değerlendirmede, gökyüzünün parçalı ve az bulutlu olacağı, rüzgarın batı ve kuzeybatıdan başlayarak zamanla kuzeydoğuya döneceği ve 2-4 m/sn, gece saatlerinde ise 4-6 m/sn hızlara ulaşacağı öngörüldü. Dalga yüksekliğinin gündüz 0,25-0,50 m, gece saatlerinde ise 0,75 m olacağı tahmin edildi. Görüş mesafesinin ise iyi olacağı belirtildi.
İl merkezlerindeki günün en yüksek sıcaklıklarına bakıldığında; Van'da 30 derece, Bitlis'te 31 derece, Hakkari'de 34 derece ve Muş'ta 35 dereceye ulaşması bekleniyor.

Genel olarak, bölgedeki hava koşullarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve rüzgar ile dalga hareketlerinin de yer yer artış göstereceği öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, bölge sakinlerini ve ziyaretçilerini hava durumu hakkında bilgilendirerek, gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme