Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Müdürlüğü, Van ve çevre bölgelerinin hava durumuna ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlar bekleniyor.

Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde yağışların akşama kadar devam etmesi öngörülüyor. Öte yandan Muş'un kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli yağışlar tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi.

Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Van Gölü'nde ise gün içinde parçalı ve az bulutlu hava hakimken, öğleden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgar doğu ve kuzeydoğudan, öğleden sonra güneybatıdan 3-5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25-0,75 metre arasında olacak ve görüş iyi, yağış anında orta seviyede olacak.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Muş'ta 32, Bitlis'te 29, Van ve Hakkari'de 30 derece olarak tahmin ediliyor.

Meteoroloji, Muş'un kuzey ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu, yıldırım) karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Bölgedeki hava durumu, mevsim normalleri içinde seyretse de, zaman zaman görülmesi beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle özellikle Muş'un kuzey ilçelerinde sel, su baskını gibi olumsuz etkiler görülebilir. Yetkililerin ve vatandaşların bu konuda hazırlıklı olması önem arz ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme