Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu açıklamasına göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise doğulu ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Van Gölü için de benzer hava koşulları bekleniyor. Göl üzerinde parçalı ve az bulutlu hava hakimken, rüzgarın doğu ve güneydoğudan, daha sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı, görüşün ise iyi olacağı belirtiliyor.

İl merkezlerinde gün içerisinde en yüksek sıcaklıkların Muş'ta 35 derece, Hakkari'de 34 derece, Bitlis'te 30 derece ve Van'da 31 derece olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji yetkililerinin açıklamalarına göre, bölgede genel olarak mevsim normallerinde seyredecek hava koşulları hakim olacak. Parçalı ve az bulutlu hava, hafif ila orta kuvvette esen rüzgarlar ve mevsim sıcaklıklarının görülmesi bekleniyor. Van Gölü'nde de benzer şartlar öngörülürken, dalga yüksekliğinin düşük seviyelerde kalması ve görüşün iyi olması tahmin ediliyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme