Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, 16 Temmuz 2024 tarihli hava durumu tahminini kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı öngörüldü.

Sıcaklık tahminlerine göre, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği bildirildi. Muş'ta en yüksek sıcaklığın 34 derece, Hakkâri'de 33 derece, Bitlis ve Van'da ise 30 derece olması bekleniyor.

Rüzgar yönünün kuzeyli ve doğulu yönlerden esmesi, zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde rüzgarların beklendiği belirtildi.

Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı, görüşün ise iyi olacağı öngörüldü.
Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olmasını, rüzgarların kuzeyli ve doğulu yönlerden esmesini, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyretmesini tahmin ediyor.

İl merkezleri için en yüksek sıcaklık değerlerinin Muş'ta 34, Hakkâri'de 33, Bitlis ve Van'da 30 derece olması bekleniyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı, görüşün ise iyi olacağı vurgulandı.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme