Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Meteoroloji hava durumuyla ilgili paylaştığı tahmininde havanın parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı olması beklediğini ifade etti.

Özellikle Van'ın kuzey ilçelerinde, Muş ve Bitlis'te sabah ve akşam saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgar, güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Öğle saatlerinde ise Van ve Hakkari'de kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) bekleniyor.

Van Gölü'ndeki hava durumu ise parçalı ve az bulutlu olacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde esse de, dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında ve görüş iyi olacak.

İl merkezlerinde en yüksek sıcaklıkların; Muş ve Hakkâri'de 31 derece, Bitlis'te 28 derece, Van'da ise 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde hava durumunun parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı seyredeceğini, rüzgarın yer yer kuvvetli eseceğini ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağını bildirdi. Vatandaşların hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme