Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, bölge genelinde hava durumunun parçalı ve az bulutlu seyredeceği öngörülüyor. Ancak Van'ın doğu ve güney ilçelerinde öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Rüzgarın ise batılı ve doğulu yönlerden orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Van Gölü için de ayrıntılı hava durumu tahminleri paylaşıldı. Buna göre, Van Gölü'nde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Rüzgar, öğle ve akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan, güney yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında değişecek ve görüş iyi olacak.
İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları da tahmin edildi. Buna göre, Muş'ta 34, Hakkâri'de 33, Bitlis'te 31 ve Van'da 29 derece olması bekleniyor.

Genel olarak bakıldığında, bölgede hava durumunun mevsim normallerinde seyredeceği, ancak Van'ın doğu ve güney ilçelerinde öğle saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülebileceği vurgulandı. Rüzgar ve göl üzerindeki hava durumu da ayrıntılı olarak açıklandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme