Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde hava durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, gün içerisinde değişken hava koşullarının hakim olacağı vurgulandı.

Meteoroloji yetkililerinin aktardığına göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Ancak, sabah ve akşam saatleri arasında Van'ın kuzey ve doğu kesimleri ile Bitlis ve Muş'un kuzey bölgelerinde yer yer kuvvetli, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Muş ve Bitlis çevrelerinde ise rüzgarın kuzeyli yönlerden zaman zaman sert (30-40 km/sa) ve yükseklerde kuvvetli (40-50 km/sa) şekilde esmesi öngörülüyor.
Van Gölü'nde de hareketli bir hava durumu bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan, kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde rüzgar olacağı belirtildi. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması öngörülürken, görüş koşullarının iyi olacağı kaydedildi.

İl merkezlerindeki en yüksek sıcaklık tahminleri ise şöyle:

Muş: 33 derece

Hakkari: 32 derece

Bitlis: 28 derece

Van: 26 derece

Meteoroloji yetkilileri, özellikle Muş ve Bitlis çevrelerinde beklenen sert rüzgarlar nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Bölge genelinde değişken hava koşullarının hakim olacağı dikkate alınarak, son durumun yakından takip edilmesi önerildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme