Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağını açıkladı. Van çevresinde ise öğle ve akşam saatleri arasında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Sıcaklıkların ise mevsim normalleri üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, Van çevrelerinde öğle ve akşam saatleri arasında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişli olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir." denildi.

Van Gölü için de hava durumu tahmini paylaşıldı. Gölde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgârın kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,50 metre arasında olması bekleniyor. Görüş ise iyi olarak açıklandı.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle tahmin ediliyor: Van'da 28 derece, Muş'ta 33 derece, Hakkâri'de 32 derece ve Bitlis'te 30 derece.

Vatandaşların, özellikle öğle ve akşam saatlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme