VAN'DA HIDRELLEZ HEYECANI

Van halk kültüründe önemli yeri olan Hıdrellez için hazırlıklar tamamlandı. İl Kültür Müdürlüğü ve Van Yemekleri Dostları iş birliğiyle Hıdrellez Edremit Şamran kanalı ve Akköprü Değirmenbaşı'nda gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Akköprü Değirmenbaşı'nda Hıdrellez için temizlik çalışması yaptı.

Evren Doğruer

Yaz başlangıcında doğanın yeşermeye başladığı güne yeşil manasına gelen Hıdır günü ile yine bu günde Hıdır ile İlyas'ın buluştuklarının varsayıldığı Hıdırellez (Hıdır+İlyas)   Van'da her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece Akköprü Değirmenbaşı ve Edremit, Şamranltı'nda çeşitli ritüellerle gerçekleştirilecek.

İl Kültür Müdürlüğü ve Van Yemekleri Dostları iş birliğiyle, Edremit girişi DSİ Kampında Hıdrellez etkinliğine üyeler katılacak.. Kadınlar 6 Mayıs cumartesi sabahı Akköprü Değirmen başı ve Van il Turizm ve Kültür Müdürlüğü ile Van Yemekleri dostluk grubunun ortaklaşa düzenlediği Hıdrellez etkinliği sabahın erken saatlerinde, DSİ Kampı yakınlarında Şamran suyu başında çeşitli dilek ve isteklerinin  kabulü için dua etmek üzere buluşacaklar. 

Bakmadan Geçme