Van'da inşaat çalışmaları hız kazandı

Sonbahar mevsimine girilmesiyle inşaat sektöründe çalışmalar hız kazandı. Vatandaşlar, inşaat çalışmaları esnasında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını istediler.

Van'da inşaat çalışmaları hız kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van’da sonbahar mevsimine girmemizle birlikte hava sıcaklıklarında azda olsa düşüş yaşanmaya başlandı. Van’ın farklı noktalarında yapımı devam eden inşaat çalışmaları hız kazanırken, vatandaşlar iş güvenliği konusunda yetkilere uyarılarda bulundu.

“GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Yaz mevsiminin bitmesi sonbaharın gelmesiyle havalar yavaş yavaş serinlemeye başladı. Gördüğümüz kadarıyla inşaat sektöründe çalışmalar hız kazanmış durumda. İlimizin farklı yerlerinde yapımı devam eden inşaatlarda gerekli önlemler alınmalı. Herhangi bir kazaya veya faciaya yol açmamak için herkes dikkatli davranmalı. Geçtiğimiz yıldan ve bu sene inşaat sezonunda bahar aylarında başlanan inşaatlarda dış cephe sıva, kaplama çalışmalarına başlanan inşaatlarda ustalar, işçiler kurdukları iskelelerle inşaatların dış cephelerinde çalışmaya başladılar. Dış cephe çalışmaları hem çalışanlar için hemde inşaat alanında gidip, gelen, oralardan geçmek zorunda kalan insanlar için tehlike arz etmektedir. Çalışan insanların iskelede ve yüksekte çalıştıkları için çok dikkatli olmaları gerekir. Allah korusun bir anlık dalgınlık, dikkatsizlik telafisi mümkün olmayan iş kazalarıyla sonuçlanabilir. Aynı durum oralardan geçmek zorunda kalan insanlar için, çocuklar içinde geçerlidir. Özellikle şehir merkezinde yapılan binalarda vatandaşları korumak ve yukarıdan düşebilecek cisimlerden korunmak için tolero çekilip tedbir almak lazım. Maalesef dikkat ettiğimiz kadarıyla çoğu binada güvenlik önlemlerini çok zayıf buluyoruz. Yetkililerin bu konuda denetimlerini sıklaştırmasını istiyoruz. İnsan canı her şeyden kıymetlidir. Çalışanların ve vatandaşların can güvenliği için gereken tüm önlemler muhakkak alınmalı” dediler. HABER: EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme