Van'da kaçak hafriyat dökümüne cezai işlem

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kaçak hafriyat döküm tespiti ve yasa dışı döküm noktalarında çalışmalarını artırdı. Ekipler, yasa dışı döküm tespitini hızlandırıp cezai işlem sürecini artırdı. 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde kent genelinde sürdürülen kaçak moloz ve hafriyat gibi kaçak atıkların toplanması çalışmaları kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda sulama amacıyla kullanılan ve önemli bir ekosisteme sahip Sıhke Gölünde de kaçak moloz ve taş yığınlarıyla uzayan alanda çalışma başlatan ekipler, iş makineleriyle alanı kötü koku ve görünümden arındıracak. Kaçak dökümün yapıldığı alanın 300 metre yukarısında bulunan hafriyat döküm alanı yerine, korunması ve geleceğe taşınması önem arz eden Sıhke Gölü civarına dökülen kaçak hafriyatlar, çevredeki yurttaşlar tarafından rahatsızlığa sebep oluyor. 

Öte yandan, kaçak döküm yapılan belirli noktalarda devriye ekiplerinin artırıldığını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, dökümlerin Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi tarafından tespit edildiği, asıllı ihbarlarla ve devriye ekiplerinin yakaladığı tüzel veya özel araçlara anında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Bakmadan Geçme