Van'da Kadın Sağlık Hareketi Projesi devam ediyor

Geçen yıl başlayan Kadın Sağlık Hareketi Projesi'nin ikinci yıl açılış programı Van Valisi Ozan Balcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kanser, beslenme ve psikolojik destek, üreme sağlığı, gebelik eğitimi ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesinin amaçlandığı proje kapsamında şimdiye kadar yapılan çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu. Proje kapsamında şimdiye kadar 66 bin 463 kadına eğitim verilirken, 52 bin 169 kadına meme, serviks ve kolorektal kanseri taraması yapıldı.

45 bin 86 kadına danışmanlık hizmeti verilirken, 7 bin 446 kadın yapılan çeşitli etkinlikleri katıldı.

“PROJEYE TAM DESTEK VERECEĞİM”

Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, kadınların toplumun lokomotifi olduğunu belirterek, “Sağlıklı kadın demek, sağlıklı nesil demek. Kadınlarımız bizim toplumumuzun en kıymetli varlıklarıdır. Kadının gücü Van’ın gücü, Türkiye'nin gücü demektir. Kadının aklından, zekâsından, yetilerinden yararlanamayan toplumlar enerjileri düşük, vücudunun yarısı felç olmuş insanlara benzer. Çünkü kadın toplumumuzun dinamosu,  lokomotifidir. Kadınımız ne kadar sağlıklı olursa toplumumuz, şehrimiz ve ülkemiz o kadar güçlü olur. Projenin içeriği de çok güzel. Doktorlarımız, ebelerimiz, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız projeyi çok güzel uygulamışlar. İnşallah projemiz daha da gelişecek ve Türkiye’ye örnek olacak. Projeye tam destek vereceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kadınların işlerini kolaylaştırmaya yönelik işler de yapıyoruz. 100 tane aile destek merkezi kurduk, 100 tane köy yaşam merkezimiz var. Yaklaşık 25 bin kadın yararlanıyor. Bunların hepsi aslında kadınların hayatlarını kolaylaştırmaktır” ifadelerini kullandı. BASINBÜLTENİ

Bakmadan Geçme