• Haberler
  • Sağlık
  • Van'da kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri sürüyor

Van'da kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri sürüyor

Van İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan kadına yönelik şiddetle ve erken yaşta evliliklerle mücadele eğitimleri titizlikte devam ettiriliyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla kent genelinde eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 12 Ağustos 2024 tarihinde Van Özel Lokman Hekim Hayat Hastanesi’nde görev yapan sağlık personeline yönelik özel bir eğitim düzenlendi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından verilen eğitimde, kadına yönelik şiddetin etkileri, sağlık personelinin bu konudaki sorumlulukları, görüşme teknikleri ve erken yaşta zorla evliliklerin önlenmesi gibi önemli konular ele alındı. Eğitimde, şiddet mağdurlarına yönelik destek hizmetleri sunan kurum ve kuruluşlar tanıtıldı ve bu konulardaki mevcut yasal düzenlemeler hakkında bilgi verildi.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen Kadın Destek Uygulaması (KADES) ve Alo 183 hattı gibi şiddetle mücadelede önemli rol oynayan araçlar hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Eğitimlere katılan 64 sağlık personeline, aile içi şiddet kayıt formu, bilgilendirici broşürler ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye dair kitapçıklar dağıtıldı.

Bu tür eğitimlerin, Van’da şiddetin önlenmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi adına büyük bir önem taşıdığı vurgulandı.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme