Van'da kurbanlıklar görücüye çıktı

Kurban Bayramı öncesi Van'da kurbanlık hayvan satışı hareketliliği başladı. Yaklaşan bayram nedeniyle hayvan pazarlarında satışlar hızlandı, yüzlerce hayvan görücüye çıktı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklarını seçmek için hayvan pazarlarına akın ediyor.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları hareketlenmeye başladı. 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi kurbanlık almak isteyen vatandaşlar bütçelerine uygun kurbanlık almak için hayvan pazarlarının yolunu tutuyor. Kurbanlık inek 70 bin lira, Düve 90 bin lira, tosun 100 bin lira, koç 15 bin lira, normal küçükbaş koyunlar 11 bin liradan satışa sunuluyor. 

Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban almaya geldik. Ekonomik sıkıntılardan dolayı fiyatlar geçen yıla göre artmış durumda. Normal emekli maaşıyla kurbanlık almanın mümkün olmadığını dile getirdiler.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun kurbanlık seçmek için yoğun şekilde hayvan pazarlarına gelmeye başladı. Bazı vatandaşlar, daha önceden belirledikleri kurbanlık hayvanları almak için, hayvan pazarlarını ziyaret ederken, diğerleri ise ilk kez kurbanlık hayvan satın almak üzere pazarlara akın ediyor.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışlarının yapıldığı Hayvan Pazarları'nda çok sayıda sığır, koyun ve keçi görücüye çıkarıldı. Satıcılar, fiyatların geçen yıla göre arttığını, belirterek, emekli maaşıyla kurbanlık alınamadığını ifade ettiler.

Bayrama az bir süre kaldığından vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık almak için hayvan pazarlarının yolunu tutuyor. Evleri müstakil olup bahçeleri bulunanlar şimdiden kurbanlıklarını alıp evlerine götürüyorlar. Yer sıkıntısı yaşayanlar celeplerle pazarlık edip fiyatını belirledikleri hayvanların parasını ödeyip bayram sabahı verdikleri adrese getirmeleri üzere anlaşıyorlar. Geçmiş yıllara nazaran kurbanlık fiyatlarında büyük artışlar olduğunu dile getiren vatandaşlar “Bu fiyatlara kurban kesmek çok zor. İnancımız gereği herkes kurban farizasını yerine getirmek ister fakat bu yılki fiyatlar insanları zorlar durumda. Emekliler, çalışanlar, memurlar geçmiş yıllarda imkanları dahilinde kurban kesebiliyorlardı bu sene emekliler, çalışanlar, memurların hatta, hatta küçük esnafın kurban kesmesi zor görünüyor ifadelerine yer veriyorlar. 
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, hayvan pazarlarında bir hareketlilik olsada geçmiş yıllarla kıyaslandığında satışların düşük kaldığı gözlemleniyor. Vatandaşların dini ibadetlerini yerine getirmek için, son günlerde taleplerin artacağı kurbanlık alımlarının gerçekleşeceği tahmin ediliyor. 

Bakmadan Geçme