Van'da MESEM ve Çocuk Hakları Sempozyumu 

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi organizasyonuyla düzenlenecek olan 'MESEM ve Çocuk Hakları Sempozyumu'nda çocukların iş yaşamındaki hakları ve güvenliği konuları etraflıca tartışılacak. 

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından Mesleki Eğitim Merkezi programları (MESEM) ve Çocuk Hakları konulu sempozyum düzenlenecek. İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Komisyonu tarafından düzenlenecek olan sempozyum, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Merkezinde düzenlenecek. Sempozyumda, çocuk işçiliğinin psikolojik etkilerinden, Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) programlarına ve iş güvenliğine kadar birçok önemli konu ele alınacak. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Aryen Ersayan’ın moderatörlüğünde, çocuk haklarını koruma konusundaki uzman paylaşımlarına yer verilecek sempozyum, 28 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’de başlayacak.

Açılış Konuşmasını İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Canan Uzunay’ın yapacağı sempozyumda, Çocuk İşçiliğinin Psikolojik Etkileri konusunda Eğitim-Sen Üyesi Psikolojik Danışman Ramazan Aktaş, verilerle MESEM konusunu ise EĞİTİM SEN Yürütme Kurulu Üyesi Rojhat Aslan’ın aktaracağı seminerde, ayrıca İşçi Sağlığı ve İş güvenliği Meclisi Üyesi Mehmet Cüneyt Solgun, İş ve İşçi Güvenliği ile ilgili sunum yapacak. Seminer, çocuk hakları konusunda ÖHD üyesi Avukat Mustafa Özoral’ın sunumuyla devam edecek.
 

Bakmadan Geçme