Van'da öğretmenlere arama kurtarma eğitimi verildi

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 03-09 Haziran 2024 tarihleri arasında 6 gün boyunca Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenlere arama kurtarma eğitimi verildi.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Depremde Arama ve Kurtarma (DAKE) eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

2024 yılı eğitim ve tatbikat faaliyetleri çerçevesinde, AFAD Başkanlığının Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin Arama Kurtarma Personeli yetiştirme hedefleri doğrultusunda, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenlerden oluşturulan MEB AKUB Van 2. Grup Ekibine, afet ve acil durumlarda müdahale kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla özel bir eğitim programı düzenlendi.

03-09 Haziran 2024 tarihleri arasında 6 gün boyunca süren eğitimlerde, katılımcılara Arama Kurtarma Eğitimi verilerek, pratik becerileri geliştirmek adına çeşitli senaryolar üzerinde çalışmalar yapıldı. Ayrıca, afet ve acil durum senaryosuna dayalı olarak gerçekleştirilen Arama ve Kurtarma Tatbikatı ile öğrenilen bilgi ve becerilerin saha koşullarında uygulanması sağlandı.

Eğitimler sırasında öğretmenler, afet ve acil durum durumlarında etkin ve koordineli bir şekilde hareket etme becerisi kazandılar. 

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme