• Haberler
  • Güncel
  • Van'da özel halk otobüsleri ve minibüslere vatandaşlardan tepki 

Van'da özel halk otobüsleri ve minibüslere vatandaşlardan tepki 

Van'da toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri ve minibüslerin yolun ortasında yolcu indirip bindirmeleri vatandaşlar ve sürücüler tarafından tepkilere neden oluyor. Özel halk otobüslerinin ve minibüslerin trafikte tehlikeli davranış sergilediklerini belirten vatandaşlar ve sürücüler yetkilileri denetim yapmaya davet etti.  

Van'da toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsleri ve minibüsler, yolcuları yolun ortasında indirip bindirmeleri nedeniyle vatandaşların ve sürücülerin tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar ve sürücüler, bu uygulamanın trafik güvenliğini tehlikeye attığını belirterek yetkililerin ciddi manada denetim yapmalarını talep ediyorlar.

Özel halk otobüsleri ve minibüslerin, yolcularını yolun ortasında indirip bindirmesi, hem yayalar hem de araç sürücüleri için tehlike oluşturuyor. Vatandaşlar, bu durumun can güvenliğini tehdit ettiğini ve trafik akışını aksattığını dile getiriyorlar.

Van'da özel halk otobüsleri ve minibüslere vatandaşlardan tepki 

“YETKİLİLER DENETİM YAPIP BU SORUNU ORTADAN KALDIRMALILAR”

Vatandaşlar, "Özellikle trafiğin yoğun olduğu ana caddelerde, özel halk otobüsleri ve minibüsler yolcuları yolun ortasında indirip bindiriyorlar. Bu çok tehlikeli bir durum. Hem yayalar hem de sürücüler için büyük risk oluşturarak trafik akışını engelleyip uzun konvoyların oluşmasına sebep oluyorlar. Yetkililer şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsleri sıkı ve sürekli denetleyip bu sorunu belli bir sisteme, kurala oturtmalılar. Sürücülerin haklı tepki gösterdiği bu durum bir an evvel çözüme kavuşturulmalı. Yolların trafiği kaldıramayacak durumda olmasına birde şehir içi otobüs, minibüs sürücülerinin keyfi davranışları eklenince trafik sıkışıklığına neden oluyor. Durakların dışında yolcu indirip, bindirilmemesi yolcu istiap haddinin aşılmaması konularında yetkililer sürekli denetim yapıp bu sorunu ortadan kaldırmalılar” dediler. 

Van'da özel halk otobüsleri ve minibüslere vatandaşlardan tepki 

“KURALSIZLIK BU ŞEHİRDE KURAL OLMUŞ”

Vatandaşlar açıklamasının devamında, “İnsanlar bu yapılanın saygısızlık ve kural tanımamazlık olduğunu belirterek, herkes haddini, hududunu bilmeli kurallara uymalı. Birileri üç kuruş fazla para kazanacak diye insanları rahatsız edemez. Kuralsızlık kural olmaktan çıkartılıp herkes kurallara, nizamlara uymalı, uymayanlar için gerekli tedbirler alınmalı" diye konuştular.

Diğer bir vatandaş ise, "Trafikte sık, sık böyle tehlikeli durumlarla karşılaşıyoruz. Özel halk otobüsleri ve minibüsler kurallara uymayarak hem kendilerini hem de diğer sürücüleri tehlikeye atıyorlar. Bu sorunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan sürücüler de özel halk otobüsleri ve minibüslerin trafikte yarattıkları tehlikeli davranışlardan yakınıyorlar. Sürücüler, "Trafikte seyir halindeyken önündeki minibüsün aniden durup yolcu indirip bindirmeleri bizim için büyük risk oluşturuyor. Minibüsler yolcu gördükleri yerde durup yolcunun gelmesini bekliyorlar. Bu durum gereksiz şekilde trafik akışını durduruyor. Hem maddi hasarlı hem de can kaybına yol açabilecek kazalara sebebiyet verebiliyorlar. Yetkililerin bu konuda sürekli ve ciddi denetim yapmaları gerekir" dedi.

Vatandaşlar ve sürücüler, yetkililerin özel halk otobüsleri ve minibüslerin trafik kurallarına uymaları konusunda sıkı denetimler yapmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorlar. Trafik güvenliğinin sağlanması için acil çözüm bekleniyor.

Bakmadan Geçme