Van'da özel yetenek resim deneme sınavı yapılıyor

İpekyolu Gençlik Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Resim Eğitim Sınavına hazırlık aşamasındaki adaylar için 5 Ağustos Cumartesi günü Van genelinde özel yetenek resim deneme sınavı yapacak.   

Fahrettin Yiğit  

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı İpekyolu Gençlik Merkezi, Van genelinde özel yetenek resim deneme sınavı yapıyor. Üniversitelerin resim programlarına yerleşmek için sınava giren gençlerin heyecanlarını yenmeleri, eksikliklerini gidermeleri adına 5 Ağustos Cumartesi günü yapılacak sınavın ön kayık işlemleri devam ediyor. Sınava girmeyen isteyenlerin en az lise mezunu olma şartı bulunuyor.

Sınavın amacıyla ilgili yapılan açıklamada, “Bu deneme sınavıyla Van genelinde resim sınavına hazırlanan adaylara kendi yetenek seviyelerini görme amaçlı fırsat sunmak. Özel yetenek sınavına ilk defa girecekler için ön aşama olarak bir sınav deneyimi sağlamak. Özel yetenek resim deneme sınavları tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak. Gençlerin kariyer planlamaları dâhilinde resim alanıyla ilgili üniversitelerin açtığı ilgili programlara yerleşme süreçlerine katkıda bulunmak. Bu sınava girecek gençlere, sınav öncesinde ve sonrasında sınav içeriği, sınav yerleri ve üniversitelerin hazırladığı programlar hakkında akademik düzeyde rehberlik hizmetlerini sunmak” ifadelerine yer verilmişti.

Bakmadan Geçme