VAN'DA PUANLAR PAYLAŞILDI

Van Büyükşehir Belediyespor evinde konuk ettiği Diyarbekirspor ile 1-1 berabere kalarak, evindeki galibiyet hasretini sürdürdü.

Hacı Yılmaz

 

Maçta Diyarbekirspor’a karşı üstün bir futbol ortaya koyan fakat yakaladığı önemli pozisyonları golle sonuçlandıramayan Van Büyükşehir Belediyespor, evinde puanlar saçmaya devam ediyor. Ligde 13. hafta geride kalırken, şimdiye kadar sahasında oynadığı 7 maçtan sadece iki maçı kazanırken, 1 maçı ise rakip takım sahaya çıkmadığı için galip sayıldı.

 

Özellikle maçta Emrah Tacir ve Aykut Emre Yakut’un gereksiz çalımlar yaparak top kaybetmeleri taraftarın tepkisini çekerken, Van Büyükşehir Belediyespor sahasında önemli bir fırsatı teperek üst sıralardan uzaklaşmaya devam ediyor.

 

Van Büyükşehir Belediyespor, aldığı bu beraberlikle puanını 21’e yükseltti ve 8’nci sıraya kadar geriledi. Van Büyükşehir Belediyespor’un lider ile olan puan farkı ise 5’e yükseldi. Van Büyükşehir Belediyespor Nevzat Şipal’le çıktığı 5 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı.

 

Öte yandan maçı Van Valisi Murat Zorluoğlu, Komutanlar, Başbakan Danışmanı Adnan İnanç, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Tuşa Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, STK temsilcileri ve çok sayıda taraftar izledi.

 

Maç öncesi Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger yönetimindeki taraftarlar, Diyarbekisporlu taraftarların bulunduğu tribünün önüne gelerek misafir takım taraftarlarına çiçek takdiminde bulundu.

 

Van Büyükşehir Belediyespor Nevzat Şipal teknik sorumluluğunda sahaya: Onur Bilgin, Tahir Kurtuluş, Temel Taşkın, Fahrettin Bıyıklı, Mutlu İlengöz, Haydar Deniz, Zafer Özden, Aykut Emre Yakut, Ali Kuleli, Emrah Tacir ve Ömer Çetinbaş onbiri ile çıktı.

 

Diyarbekirspor ise Nurettin Şero teknik sorumluluğunda sahaya; İhsan Turgut Kırveli, Mustafa Aydoğdu, Ercüment Balıkçı, Adar Havar, Mehmet Özdıraz, Gökhan Köseoğlu, Emre Tosun, Umut Dilek, Vedat Budak, Osman Bayrak ve Abdullah Çetin onbiri ile çıktı.

 

Erdoğan Özkaya, Erdinç Zengi, Şafak Nalbantoğlu ve Levent Buğra Vartemel’in yönettiği karşılaşma saat 13.00’te Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda başladı.

 

İlk yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

 

5. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor korner kazandı. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

 

10. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor Ali ile atak geliştirdi. Son çizgiye kadar inen Ali topu ön direğe kesti. Ömer’in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

 

13. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanan Mutlu topu içeri kesti, kimse topa dokunmayınca doğrudan auta çıktı.

 

16. dakikada Diyarbekirspor’da Adar’ın cezaalanı içindeki vuruşunda top üstten auta çıktı.

 

17. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor cezaalanı dışında serbest vuruş kazandı. Emrah’ın kullandığı serbest vuruşta köşeye giden topu kaleci son anda kornere çeldi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

 

21. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor önemli bir atak geliştirdi. Aykut rakiplerini çalımlayarak topu Emrah’ın önünü bıraktı. Emrah müsait pozisyonda topu dışarı vurdu.

 

24. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor yine tehlikeli geldi. Rakiplerini çalımlayarak topu cezaalanı içine kadar süren Zafer topu müsait pozisyonda olan Aykut’a bıraktı. Aykut topu farklı şekilde auta gönderdi.

 

29. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor Ali sağ kanattan topu içeri kesti, Ömer müsait pozisyonda topa dokunamadı.

 

30. dakikada Diyarbekirspor tehlikeli atak geliştirdi. Kaleci Onur zamanında kalesini terk ederek Adar’a gol izni vermedi ve pozisyonu ayağıyla uzaklaştırdı.

 

31. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Mutlu sarı kart gördü.

 

34. dakikada Diyarbekirspor tehlikeli geldi. Cezaalanı içinde topla buluşan Mustafa fileleri havalandırdı fakat hakem ofsayt gerekçesi ile golü vermedi.

 

İlk yarıda başka önemli atak olmayınca iki takımda soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

 

Devre arasında hakeme itiraz eden Haydar Deniz sarı kart gördü.

İkinci yarıya Diyarbekirspor başladı.

 

 

46. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Cezaalanı içinde topla buluşan Ali’nin vuruşunda kaleci topu son anda çıkardı. Dönen topu önünde bulan Aykut fırsatı değerlendiremedi.

 

52. dakikada gelişen Diyarbekirspor atağını Zafer Özden son anda kesti.

 

53. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Aykut’un derin pasında topla buluşan Emrah Tacir kaleciyle karşı karşıya kaldı. İlk vuruşunda kaleci topu çıkardı, dönen topu takip eden Emrah fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

 

56. dakikada Diyarbekirspor’da Ercüment yerini Fatih’e bıraktı.

 

62. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ömer yerini Fuat’a bıraktı.

 

66. dakikada Diyarbekirspor’da Abdullah sarı kart gördü.

 

68. dakikada Diyarbekirspor gole çok yaklaştı. Adar’ın cezaalanı içindeki vuruşunda kaleci Onur topu son anda çıkartarak gole izin vermedi.

 

69. dakikada Diyarbekirspor’da Adar yerini Yakup’a bıraktı.

 

73. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali’nin pasında cezaalanı içinde topla buluşan Fuat’ın vuruşunda top kalecide kaldı.

 

75. dakikada Diyarbekispor’da Umut yerini Aykut’a bıraktı.

 

81. dakikada Diyarbekispor durumu 1-1 yaptı. Emre’nin cezaalanı dışındaki şutunu kaleci Onur çeldi, boşta kalan topu önünde bulan Mustafa fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetmeyi başardı.

 

82. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Aykut yerini İsmail’e bıraktı.

 

85. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor’da Ali yerini Melik’e bıraktı.

 

87. dakikada Diyarbekispor’da Mehmet sarı kart gördü.

 

88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor ikinci gole çok yaklaştı. Melik sol kanattan topu arka direğe kesti, Fuat’ın vuruşunda kaleci topu son anda kornere çeldi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

 

90+2. dakikada Diyarbekisporspor’da kaleci İhsan topu oyuna geç sokunca sarı kart gördü.

 

Maçta başka gol ve önemli atak olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, Diyarbekirspor ile 1-1 berabere kaldı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor önümüzdeki hafta deplasmanda Ergene Velimeşespor ile karşılaşacak.

Bakmadan Geçme