Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van'da sağanak yağış tahmininde bulundu.

Yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinde ise Bitlis, Hakkari ve Van ilinin güney ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenildiği bildirildi. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise doğu ve güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Van Gölünde ise hava durumu açıklamasında az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan eserek öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği ifade ediliyor. Göldeki dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,5 metre arasında olması ve görüşün iyi seviyede olması öngörülüyor.
İl merkezleri için ise günün en yüksek sıcaklıklarının tahmin edildiği belirtiliyor. Buna göre, Muş'ta 26, Hakkâri'de 24, Van'da 21 ve Bitlis'te 20 derece sıcaklık bekleniyor.

Hava durumu açıklamasıyla birlikte, Van Bölgesi'nde vatandaşların dikkatli olması ve hava koşullarına uygun tedbirler almaları gerektiği hatırlatılıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme