Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgenin hava durumu hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı belirtildi. Ancak, öğle saatlerinde Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur beklendiği kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın doğulu ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.
Van Gölü hava durumu incelendiğinde, parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Rüzgar, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinden itibaren ise 6 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında, zamanla 1,0 metreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Görüş durumu ise iyi olacak.
İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Bitlis'te 32 derece, Van'da 31 derece, Muş ve Hakkari'de ise 33 derece olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumu hakkında vatandaşları bilgilendirirken, özellikle Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışlar konusunda uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıkları, rüzgar hızı ve diğer parametreler de yakından takip ediliyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme