Van'da sağanak yağış bekleniyor

Van ve çevre illerde hava durumu, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından değerlendirildi. Yapılan açıklamada, bölge genelinde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağı, ancak bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü yağışların görülebileceği belirtildi.

Meteoroloji uzmanları, özellikle Van çevreleri ile Hakkari'nin doğu ve kuzey ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edildi.

Rüzgâr, batılı ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Van Gölü üzerinde ise parçalı ve çok bulutlu hava koşulları öngörülüyor. Rüzgârın doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Dalga yüksekliği ise 0,25 ila 0,75 metre arasında olacak ve görüş iyi olacak.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Muş'ta 33 derece, Hakkâri ile Bitlis'te 30 derece ve Van'da 27 derece olarak tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölge sakinlerini hava durumu hakkında bilgilendirirken, hava koşullarındaki değişiklikleri yakından takip edeceklerini ve gerekli uyarıları yapacaklarını belirtti. Vatandaşların da hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli olmaları önerildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme