Van'da sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van için sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, bölgenin genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinde ise Van merkez çevrelerinde hafif sağanak yağış beklenildiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyredeceği ve rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi.

Van Gölü için yapılan hava durumu değerlendirmesinde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenildiği ifade edildi. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde eseceği, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı ve görüş mesafesinin yağış anında orta düzeyde olacağı belirtildi.

İl merkezleri için ise günün en yüksek sıcaklık tahminleri verildi. Muş'ta 15, Bitlis'te 16, Van ve Hakkâri'de ise 12 dereceye kadar çıkabileceği öngörüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda, yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riskinin bulunduğunu vurguladı. Bu nedenle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Van'da beklenen sağanak yağışlarla ilgili olarak vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem arz etmektedir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme