Van'da tepki çeken görüntü

Van'ın işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkı'nda vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, ara sokakta park edilmiş araçlar nedeniyle cadde üzerinden parka girmek zorunda kalıyorlar. 

Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, "Şehir Parkı'na girmek için normal olarak ara sokaktaki girişi kullanıyoruz. Ancak bu girişe park edilmiş araçlar nedeniyle giremiyoruz. Cadde üzerindeki kısımdan parka girmek zorunda kalıyoruz" diye belirtti.

Diğer bir vatandaş ise, "Ara sokaktaki girişe park etmiş arazlar yüzünden parka gitmekte güçlük çekiyoruz. Yetkililerin bu soruna bir an evvel çözüm bulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, çözüm önerisi olarak, ara sokaktaki girişe araç yasağı getirilmesini, bu alanın sadece yayaların park girişi olarak kullanmasını talep ediyorlar. Ayrıca, cadde üzerindeki kısmın da daha düzenli hale getirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Şehir Parkı ara sokak girişinde yaşanan park sorunu, tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar yan giriş kapısıyla ön giriş tarafı arasında çok uzak mesafe olmadığını, ön tarafta yürüyüp oradan da girebiliriz fakat kural tanımayan insanlara kurallara uymalarını, canlarının istedikleri yerlere araç park edemeyeceklerini hatırlatmak gerekir. Yetkililerin bu soruna kalıcı bir çözüm bulması bekleniyor. 

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
Van 25 Haziran 2024 08:18

Bu yoruma aynen katılıyorum. Durumu gerçekçi bir şekilde tespit etmiş.

Şehrimiz ve çevremiz kalitemizi gösteren bir aynadır 24 Haziran 2024 15:37

Kaldırımlarda yayaların, bebek arabalı hanımların, kısacası insanların geliş gidişlerini zorlaştıracak şekilde araç parketmek " cahillik, sorumsuzluk, saygısızlık, kanunsuzluk ve ahlaksızlık" değil midir? Benzer şekilde iş yerinin dışına, yani kaldırıma ve yol kenarlarına da ürün, eşya,masa sandalye bırakmak,sattığı mal veya ürünleri koymak "saygısız, kanunsuz, ahlaka aykırı , kanunlara aykırı, şehir kurallarına aykırı, gayri insani" bir davranış değil midir? Benzer şekilde izmaritini, çöpünü, atığını ve artığını cadde ve sokaklara atmak, kaldırımlara atmak, refüjlere atmak, ağaç çanaklarına atmak, çevreye ve parklara atmak " cehalet, ilkellik, görgüsüzlük, kuralsızlık, şehre ve çevreye ihanet, gayri medenilik ve ahlak dışılık" değil mi? MAALESEF VAN'DA BUNLARI YAPANLARA DA BİLİNÇLİ, DUYARLI, SAYGILI VE KURALLI DAVRANAN BİRÇOĞUMUZ DENK GELİYORUZ. LÜTFEN HERKES AMA HERKES DUYARLI OLSUN. KALABALIK VE HAREKETLİ BİR ŞEHİRDEYİZ. ŞEHRİMİZE,ÇEVREMİZE VE DOĞAMIZA SAHİP ÇIKALIM.

Bakmadan Geçme