Van'da terör operasyonu, 2 terörist etkisiz hale getirildi

İpekyolu ilçesinde, polis ekipleri tarafından bir eve düzenlediği operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü'den yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2018 tarihinde Van merkezi Yalım Erez Mahallesinde bulunan bir ikamete yapılan operasyonda; teslim ol çağrılarına silah ve el bombası ile karşılık veren, kırsal alanda örgüt adına faaliyet yürüten ve eylem amacıyla Van il merkezine geldiği tespit edilen 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Şahısların üzerlerinden 2 adet Glock marka tabanca ve tabancalara ait 3 adet şarjör elde edilmiştir. Atılan el bombaları neticesi biri ağır olmak üzere 3 özel harekat polisi yaralandı. Konu ile ilgili yardım ve yataklık yapan 6 işbirlikçi şahıs gözaltına alındı" denildi. 

 

Erciş’te 1 terörist sağ olarak yakalandı 
Erciş ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda bir terörist silah ve mühimmatları ile birlikte sağ olarak yakalandı. 
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığımız tarafından, Erciş ilçesi Kuruçam Mahallesi kırsalında, 13 Temmuz 2018 günü icra edilen Şehit Uzman Jandarma Çavuş Özgür Kara Operasyonu sonucunda; 1 bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak yakalanmıştır. Operasyon bölgesinde yapılan aramalarda, yakalanan teröriste ait; 1 M-16 piyade tüfeği, 1 AK-47 piyade tüfeği, 1 tabanca, 4 el bombası, 1 lazer pointer, 1 silah üstü dürbün, 1 GSM tespit cihazı, 1 büyük telsiz, 1 dürbün, 1 fotoğraf makinesi, 1 güneş paneli, 1 şemsiye, 5 bin 100 ABD doları ve 500 lira nakit para, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir” denildi. 

Bakmadan Geçme