Van'da TOKİ aidatları cep yakıyor

Asgari ücrete yapılan zamdan sonra TOKİ aidatlarına 7 ayda ikinci kez zam yapıldı. En düşük aidat 350 liraya yükseltildi.

Yaşanan ekonomik kriz TOKİ aidatlarına yansıdı. Van depreminden sonra yapılan Kevenli, Kalecik, Bostaniçi, Şerefiye ve Edremit TOKİ sakinleri aylık 350 ile 450 lira arasında değişen aidat ücretlerinin fazlalığından dert yanarak tepki gösterdi.

Kevenli TOKİ, Kalecik TOKİ, Edremit TOKİ, Kiracılar TOKİ, Bostaniçi TOKİ ve Şerefiye Konutlarında oturan vatandaşlar aidat fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, “TOKİ’lerde oturan insanlar gelir düzeyi belli insanlardır. Bu insanlar dar gelirli olduklarından aidatlara yapılan artış TOKİ sakinlerini zor durumda bırakacaktır. Yetkililerin yapılan artışı yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz” dediler.

“YENİ YAPILAN ZAM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

2023 yılı başında 120 lira ödediğimiz TOKİ aidatlarını yapılan artışla 240 lira ödemeye başladık. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zamdan sonra TOKİ aidatlarına yeniden zam yapılarak 345 liraya yükseltildi. Zamlar beraberinde birçok insanı ciddi anlamda mağdur etti. TOKİ aidatını ödeyemeyen veya ödemekte zorluk çeken birçok insan bulunmaktadır. Aidatını düzenli ödeyemeyen vatandaşlardan faiz alınıyor. Bu yetmezmiş gibi birçok kişi icrayla karşı karşıya kalıyor. Yetkililerin bu konuda çözüm bulmasını istiyoruz. Zaten ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. En azından TOKİ’nin bizi mağdur etmesine hakkı yok. Yeni yapılan zammın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz” dediler.

TOKİ SİTE YÖNETİMİNE TEPKİ

Gazetemize konuşan TOKİ sakinleri, site yönetiminin çevre düzenlemesi konusunda hiçbir iş yapmadığını belirterek, “TOKİ site yönetimi aidatlara zam yapmaya gelince güzel çalışıyor ama ne hikmetse TOKİ’lerin çevre düzenlemesiyle ilgili bu zamana kadar hiçbir çalışma yapmadılar. Binaların bakım onarım çalışmaları yapılmıyor. Bostaniçi TOKİ’de durum daha da kötü, içler acısı, ailelerin vakit geçirebilecekleri yeşil alan yok. Çocukların oyun oynamak için oyun parkı yok. Bu yetmezmiş gibi binalarda gereken bakım onarım ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapılmıyor. Yaz aylarında evlerimizi karıncalar basıyor. Site yönetimini aradığımızda ilgileneceğiz diyorlar ama kulak arkası yapıyorlar. Biz gazeteniz aracılığıyla yetkililere seslenmek istiyoruz. Lütfen sorunlarımıza kulak verin ve çözün. Sorunlarımızın bir an evvel çözülmesini, en doğal hakkımız olan insanca yaşamak, çoluk çocuğumuzu sorunsuz, sıkıntısız ortamda büyütmek istiyoruz” diye konuştular. HABER: TAHİR TEKİN

 

Bakmadan Geçme