VAN'DA YAŞAYAN HERKES VANLIDIR

Saadet Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş, herkese eşit mesafede yaklaşacağını belirterek, 'Hakkarili, Şırnaklı, Bitlisli fark etmez Van'da yaşayan herkes Vanlıdır. Kimse arasında ayrımcılık yapmayacağım. Herkese eşit mesafede yaklaşacağım. Ancak birlik ve beraberlikle başarılı olabiliriz. Gençlerimize iş alanları oluşturarak meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Gençlerimizin il dışına çalışmaya gitmesine gerek kalmayacak' dedi.

Burhan Ergin

 

Saadet Partisi İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş beraberindeki İl Başkanı Özay İlhan, Gençlik Kolları Başkanı ve İpekyolu Belediye Meclis üyesi adayları Yusuf Tokmak, Canan Ateş, Bülent Ateş’le birlikte gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile görüştü.

 

"Siyasi geleneği olan bir aileyiz"

Siyasi geleneği olan bir aileye mensup olduğunu belirten Asena Türkoğlu Ateş, "Babam Orhan Türkoğlu MHP İl Başkanlığı, dedem Fuat Türkoğlu Milletvekilliği, büyük dedem Salih Türkoğlu belediye başkanlığı yapmıştır. Siyasi geleneği olan bir aileden gelmekteyim. Van'da doğup büyüdüm, siyaset bilimi okudum. Van'ın köklü ailelerindenim. Saadet Partisinden İpekyolu Belediye Başkan Adayı oldum. Ailem adaylığıma tam destek vererek her konuda yanımdadırlar. Milli Görüşten ilk defa Vanlı bir kadın belediye başkan adayı oluyor. 31 Mart seçimleri kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyoruz. Seçilmem halinde hayata geçireceğim projelerimizi anlatıyoruz ilgiyle dinliyor çok beğeniyorlar" diye konuştu.

"Gençlerimize iş  alanları oluşturacağız"

İpekyolu'nun Van'ın kalbi olduğunu söyleyen Türkoğlu Ateş, üreten bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini belirterek, "Biz her zaman üreten bir belediyecilik yönetimini savunuyoruz. Belediyecilik kanununu çok iyi biliyoruz. Merhum Erbakan hocamız her zaman sanayiye çok büyük önem vermiştir. Ülkemizde birçok fabrika hizmete açarak, insanlara aş iş sağladı. İnşallah bizlerde onun yolunda devam edeceğiz. İnsanlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz. Gençlerimize iş alanları oluşturarak meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Gençlerimizin il dışına çalışmaya gitmesine gerek kalmayacak. İlimizde hep beraber üreterek kazanacağız. Hakkarili, Şırnaklı, Bitlisli fark etmez Van'da yaşayan herkes Vanlıdır. Kimse arasında ayrımcılık yapmayacağım. Herkese eşit mesafede yaklaşacağım. Ancak birlik ve beraberlikle başarılı olabiliriz. Kadınlarımız için Pazar oluşturup el emeği göz nuru ürettiklerini orada satacaklar. Van'ın yöresel ürünlerini sergileyecekler. Kadın eli muhakkak bu şehre değmelidir" ifadelerini kullandı.

 

"Çok önemli projeler hayata geçireceğiz"

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde kazanması halinde önemli projeler hayata geçireceklerini kaydeden Türkoğlu Ateş, "Üreten bir toplum olmalıyız ki kalkınabilelim. İnsanlarımızın refah seviyesini yükseltmeliyiz ki mutlu olabilsinler. Bu disturla yola çıkarak insanlarımızın sorunlarını çözmek istiyoruz. Şuan ülkemizde ve ilimizde üretmiyoruz, tüketiyoruz. İnsanlar hazıra çok alıştılar. Kalkınmamız için üretmemiz gerekiyor. Erçek, Bostaniçi ve Eski Van gibi üç kalkınma merkezimiz var. İpekyolu ilçesi Türkiye geneli kalkınmada 161 ilçe arasında 146. sıradadır. Bu memleket özellikle geri bırakılmıştır. Sorunlar yumağı bir il haline getirilmiştir. Durum böyle olunca yapmamız gereken çok iş var. Biz her zaman üreten bir belediye olacağız. İnsanlarımıza aş iş kapıları açacağız. Turizmle ilgili çok güzel projelere imza atacağız. İlimizin önemli sorularından olan imar sorunlarını çözeceğiz. İpekyolu'nun tarihini inceleyerek projelerimizi hazırladık. Bu yüzden sosyo ekonomik, kültür, turizm gibi çok önemli projeler hayata geçireceğiz" dedi.

"İpekyolu'nun birçok sorunu var"

İpekyolu ilçesinin sorunlarına değinen Türkoğlu Ateş, sorunların çözümü noktasında çaba sarf edeceğini söyleyerek, İpekyolu ilçemizin en büyük sorunları trafik, imar, çarpık kentleşme sorunlarından işe başlayacağını belirterek, "300 binin üzerinde nüfusa sahip İpekyolu bir bölgeye sıkıştırılmış, hâlbuki Bostaniçi, Erçek, Eski Van'a da ilçemizi genişletmeliyiz. İpekyolu'nu genişletmek için çok iyi bir ekiple projelerimizi hazırlıyoruz. Erçek Gölüyle ilgili çok güzel bir çalışma yapacağız. Türkiye'de bulunan kuşların yarısı Erçek Gölündedir. İpekyolu'nun gelişmesi için çok önemli bir bölgedir. Memleketim için elimden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım" diye konuştu.

 

"Kadınlar bizim baş tacımızdır"

İl Başkanı Özay İlhan ise, siyasette kadınların her zaman olması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de ilk kadın kollarını kuran Milli Selamet Partisidir. Biz bütün insanları yönetmeye talibiz. Her zaman kadınlar bizim baş tacımızdır. Partimizin içerisinde sürekli kadınlar var fakat kadınların siyasette yer alması Türkiye'de biraz sıkıntılıdır. Bu bize özgü bir durum değil, genel olarak böyle bir sorun var. Biz her zaman kadın adaylara yer vermeye çalıştık fakat belediye başkan adaylarından ilk Asena hanıma nasip oldu. Parti olarak kadın aday olmaz gibi bir düşünceye asla sahip değiliz. Toplumun yüzde 50'sini kadınlar oluşturuyor. Kadınlar bizim için kıymetlidir. Aday kriterimizde belediye başkanlığı yapabilecek kişiye biz teklif götürürüz. Her zaman vatandaşlara hizmet etmek isteyenlerin yanındayız. Saadet Partisinin kapısı her zaman açıktır. Saadet Partisi seçimleri kazandığında belediyenin kapısı tüm halkımıza açık olacak. Herkesin rahat şekilde gelip gideceği yer olacak. İlk işimiz oradaki yolsuzluğu, hırsızlığı, rüşveti, israfı önleyeceğiz. Asena hanımın seçimlerde başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

"Kazanmak için seçime girdik"

İlhan son olarak şunları kaydetti; "Cumartesi günü Gençlik Kolları Genel Başkanımız Abdulkadir Karaduman Van'a gelerek esnafımızı ziyaret edecek. Pazar günü saat 13:00'da Elite World Hotel'de aday tanıtım toplantımız olacak. Adaylarımızı Vanlılara tanıtacağız. Son 10 gün içerisinde de Van'a dair projelerimizi açıklayacağız. O toplantımıza da İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam'ı davet etmeyi düşünüyoruz. Biz bu seçime kesinlikle kazanmak için giriyoruz. 31 Mart akşamı Van'da Saadet Partili belediyeler olacak. Bunun inancındayız. Van'da oy kullanacak bütün vatandaşlara seslenmek istiyorum. Saadet Partisi bu seçimi kazanacak güçtedir. Belediyeleri en iyi şekilde yönetecek ekiplerle yola çıkmıştır. Büyükşehir tecrübe ister, tecrübeli bir isim Fethullah Erbaş adayımızdır. Kendisi bu işin ehlidir. İpekyolu genç bir belediyedir. Oraya da genç hakikaten dinamik ve bu işi yapabileceğine inandığımız Asena hanımla yola çıktık. Diğer bütün ilçelerde de nitelikli adaylar çıkardık" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme