Van'da Yeni Kazı Evi!

Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Ayanis Kalesinde Arkeoloji çalışmaları devam ediyor. Yapılan kazı çalışmalarının dahada detaylanması için Ayanis Kalesinde kazı evi yapılacak.

Fahrettin Yiğit

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, Tuşba İlçesindeki tarihi Ayanis Kalesindeki kazı evi inşaatında incelemelerde bulunarak Vali Yardımcısı Furkan Duman’dan bilgi aldı. Valimiz, “Ayanis kazılarımız devam ediyor. 

VAN TARİHE IŞIK TUTACAK

Van, Urartuların merkezi. Bu kalemizdeki kazılarda da Urartulara ait önemli eserler gün yüzüne çıkarıldı. Van müzemizde bunlar sergileniyor. Van müzemiz Türkiye’nin sayılı önemli müzelerinden biri. Biz, burada kazı yapan bilim insanlarına destek veriyoruz. Çünkü onlar bizim kültürümüze, tarihimize ve turizmimize büyük katkı sağlıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz olarak destek veriyoruz. Kazı evi yapıyoruz. Konservasyon alanları ve kalacak yer yapıyoruz. Böylece kazı ekiplerimiz daha rahat bir şekilde çalışma imkanı bulacaklar. Van Ayanis Kazı Evimiz hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme