• Haberler
  • Güncel
  • Van'da yeni yapılan tekstil fabrikalarında son aşamalar

Van'da yeni yapılan tekstil fabrikalarında son aşamalar

Van Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapılan yeni tekstil fabrikalarında inşaat çalışmalarında son aşamalara gelindi.

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı son aşamaya gelen tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında Vali Balcı'ya Tuşba Kaymakamı Musa Göktaş, Defterdar Murtaza Kamar ve OSB Başkanı Memet Aslan eşlik etti.

Vali Balcı, yeni tekstil fabrikalarını yapan yüklenici firma sahiplerinden bilgi aldı ve bölgedeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vali Balcı, “Vanımızın istihdamına katkı sağlamak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Valiliğimizin koordinasyonuyla 6 tane fabrika yapmıştık. Yaklaşık 1500 kişi çalışıyor. Tam kapasiteye geçtiğinde 3 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Bu alanda da 4 tane daha fabrika yapımı devam ediyor. 1600 kişi de burada istihdam edilecek. Hedefimiz 5 yıl içerisinde tekstilde 50 bin istihdam” dedi.

Vali Balcı'nın bu açıklamaları, Van’ın ekonomik kalkınması ve işsizlikle mücadele kapsamında atılan önemli adımları gözler önüne serdi. Yeni tekstil fabrikalarının faaliyete geçmesiyle birlikte, bölge halkına daha fazla iş imkanı sunulacak ve Van ekonomisi güçlenecek.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme