VAN DAHA İYİ BİR NOKTAYA GELECEK

Van Valisi Münir Karaloğlu, yaşanan depremin büyük bir felaket olduğunu, ancak Van'ın daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi.
Van İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında İl Özel İdare Kampüsü'nde yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Karaloğlu, Van'da 948 projenin devam ettiğini söyledi. 2011 yılının Van için sıkıntılı bir yıl olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, 2012 yılında da şehrin yeniden toparlandığını belirtti. Vali Karaloğlu, "Deprem büyük bir felakettir. Devletin bütün kurumları, hükümetimiz ve milletimizin gücü bizimleydi. Van, depremden öncesinden daha iyi bir noktaya gelecek. Depremden önce alt yapı sorunları vardı ve bunlar daha da ağırlaştı. İçme suyu sorunu vardı. Ana isale hattında su kaybı vardı, yazın ciddi sorun yaşanıyordu. Şimdi içme suyu ile ilgili iki çalışma devam ediyor. Depremden bu yana 3 milyar 73 milyon TL harcandı. Bunun 1 milyar 36 milyonu TL'si TOKİ konutları için aktarıldı" dedi.
 Van Belediyesi'nden her hangi bir yetkilinin katılmadığı toplantı, diğer kurumların çalışmalarıyla ilgili bilgiler vermesiyle sona erdi.

vanhaber,münir karaloğlu,deprem,toki

Bakmadan Geçme